Persoonlijke recensies

PERSOONLIJKE RECENSIES 

Ina kwam op mijn pad, geïntroduceerd door onze dominee, omdat hij door privé-omstandigheden zelf niet kon, of moest dit zo zijn? Van het eerste moment van kennismaking voelde het meteen goed. Ina stond letterlijk en figuurlijk naast mij. Wij hebben het ziekbed tot en met het overlijden van mijn moeder samen beleefd, heel intens. Dat gaf ons rust, alles was bespreekbaar waardoor het definitieve afscheid ook dragelijk en makkelijker aanvaardbaar was. Samen hebben wij de uitvaartdienst tot een geheel gemaakt. Ik heb een héél goed gevoel over de dag van afscheid, het was een mooi en waardig afscheid, helemaal in de lijn zoals mijn moeder dat wenste. Wat mij het meest is bijgebleven is dat Ina, een vrouw die ik vooraf niet kende, in 3 maanden tijd zo dichtbij en vertrouwd op mij overkwam alsof ik haar al mijn hele leven kende. Zij was mijn steun en toeverlaat in één van de zwaarste periodes van mijn leven, dat maakt onze band zo mooi en persoonlijk. Ook nu blijft zij nog naar mij omzien en zie ik haar graag! Nogmaals dank voor alles wat jij voor ons gedaan hebt, niet in woorden uit te drukken.”     

Ik denk met regelmaat terug aan de gesprekken met jou. Dat was fijn en steunend. Zo fijn om terecht te kunnen bij iemand die kundig is en kan ‘zijn’ met rouw en verlies. Daar ben jij ruim-hartig & -voelend in.”                                                                                                                                                                  “Ik vind het zo knap wat u gedaan hebt, u kent ons niet, maar u wist precies wat wij wilden.”           

“Enorm bedankt voor de innemende en persoonlijke wijze waarop jij inhoud hebt gegeven aan de afscheidsdienst/dankdienst voor het leven van moeder. Mede namens mijn zus en broer hartelijk dank en heel veel succes en toewijding gewenst die wij ook hebben mogen ervaren.”                            

“Nogmaals dank voor al je inspanningen deze week en de wijze waarop je vandaag de dienst hebt geleid. Mama heeft het afscheid gekregen dat ze verdiende. We hebben louter complimenten gekregen.”                                                                                                                                                                          “We kijken terug op een prachtig leven en afscheid van mijn moeder. Het geeft ons alle vier en ook onze aanhang rust dat ze zo vredig is ingeslapen. Wat was het fijn dat jij haar ook nog een aantal keren ontmoet hebt en wat heb je de afscheidsdienst mooi geleid.”                                                          

“Ik heb een heel goed gevoel over de dag van afscheid. Wij allemaal trouwens, het was een mooi en waardig afscheid! Nogmaals dank voor alles wat jij voor ons gedaan hebt, zeer gewaardeerd! Wat heb je het in memoriam over mijn moeder mooi geschreven! Heel veel dank daarvoor!”                    

“Wij willen je nogmaals bedanken voor het leiden van de crematie van onze tante en het fijne gesprek vooraf. Op deze manier hebben wij het als een waardig afscheid ervaren. Wij vinden allemaal dat je het geweldig hebt gedaan!! Als onze tante van boven heeft mee gekeken, weten we zeker dat zij heel tevreden is. Klasse! Maar vanavond na het openen van de email waren we even sprakeloos. Wat een mooi stuk ‘Wij gedenken’ heb je voor het kerkblad geschreven. Het is een goede weergave van hoe zij was en dus een mooie herinnering. Nogmaals heel erg bedankt ook namens de andere familieleden.”  

“Ik wil je nogmaals bedanken voor de mooie dienst Maar ook voor het luisterend oor dat je voor ons had. Ook de kleinkinderen, maar vooral de achterkleinkinderen vonden het een mooie dienst.”            

 

 

Terug naar boven